Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové detaily o Monkey Island 2

Vývojáři vyslyšeli fanoušky.

Zhruba v polovině minulého roku vyšel první díl slavné série Monkey Island – The Secret of Monkey Island: Special Edition – v krásném remaku. A jelikož byl remake úspěšný, máme tu letos dvojku, která napravuje to, co si fanoušci přáli, a přidává spousty dalších vylepšení.

Velkou změnou bude především to, že Guybrushe již půjde ovládat přímo, ne pouze klikáním. Na konzolích to bude pomocí analogové páčky, na pc zřejmě myší/WSAD, tak jako v epizodickém Tales of Monkey Island. Tento způsob ovládání bude ale volitelný, tudíž pamětníci budou moci opět klikat.

Ve hře bude přítomna i třístupňová nápověda, která byla i v prvním remaku. K ní tentokrát přibude i možnost zvýraznit na obrazovce všechny aktivní objekty, se kterými bude moci Guybrush manipulovat či je nějak využít.

Přibude i kruhové menu, které bude obsahovat položky vhodné pro daný předmět/osobu/akci, namísto všech příkazů, jak tomu bylo v loňském remaku.

Velkým nářkem fanoušků na remake prvního dílu byla nemožnost zapnout si nový dabing na starou verzi hry. To ve druhém díle půjde – takže budete moci hrát Monkey Island 2 přesně jako tehdy, jen s novým dabingem. Ten samozřejmě půjde vypnout a hrát původní verzi, nedotčenou žádnými novotami.

Nově bude ve hře i audio komentář tří původních tvůrců – Tima Schafera, Rona Gilberta a Dave Grossmana. Stejně tak si budete moci odemknout různé původní kresby.

Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge bude k dispozici již 7. července na PC, Macovi, PSN a Xbox Live Arcade. Ke konci léta by se hra měla objevit i na iPhonu a iPadu. Cena Steam verze by neměla překročit 10 dolarů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge

iOS, PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments