If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové Elder Scrolls přímým pokračováním Oblivionu?

Výroba už má probíhat na plné obrátky.

Kolegové z dánského Eurogameru se dozvěděli drobky o spekulovaném pokračování slavné a dlouholeté fantasy RPG ságy The Elder Scrolls od Bethesdy. Stalo se tak při náhodném setkání člena jejich redakce a jednoho z tvůrců při cestě v letadle.

Hra má být přímým pokračováním Oblivionu z roku 2006, což je asi ta nejdůležitější novinka. Z toho však není patrné, jestli to bude bude opět singleplayerový zážitek s draky a meči, nebo zda půjde o masivně multiplayerovou onlinovku, jak naznačovaly starší drby.

Pozitivní je, že v současné době je nový díl The Elder Scrolls v plné produkci. Pracuje na něm okolo 100 lidí a dokonce se už nahrávají hlasy dabérů postav, reportuje dánský EG.

Šéf Bethesdy Todd Howard na srpnovém QuakeConu hovořil o dvouletém cyklu vývoje tohoto projektu - tzn. dělají na něm zhruba od dokončení Falloutu 3.

Když k tomu přidáme aktuální zjištění Eurogamer.cz o záměru Bethesdy představit novinářům nějaký nový projekt na předváděčce, která se uskuteční koncem ledna v Londýně a pak v březnu si o tom přečteme v odhalení v některém z předních světových papíráků, střípky mozaiky do sebe začínají zapadat. Nového Elder Scrolls bychom se tak teoreticky mohli dočkat už na podzim 2011.

Bethesda dnešní zprávy odmítla jakkoli komentovat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls IV: Oblivion

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments