Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové Nvidia ovladače zlepší Skyrim, MW3, BF3 a další

Chcete mít ve Skyrimu lepší stíny?

Nvidia vydala pro grafické karty GeForce nové ovladače s řadovým číslem 290.36. Tyto ovladače jsou zatím ve verzi beta. I přesto je ale Nvidia doporučuje zapáleným hráčům Battlefieldu 3, Call of Duty: Modern Warfare 3, Skyrim, Batman: Arkham City a dalších her.

Ovladače přidají do Skyrimu a Modern Warfare 3 oficiální podporu pro efekt Ambient Occlusion, který zlepší stíny objektů ve hře a ty pak působí reálněji. Pokud si chcete Ambient Occlusion aktivovat, musíte otevřít Ovládací Panel Nvidia, v něm přejít do sekce Manage 3D Settings a tam v menu vybrat Skyrim (nebo i Modern Warfare 3). Efekt si pak můžete nastavit buď do režimu Performance, nebo Quality (tzn. buď výkon, nebo kvalita).

Jak nastavit Ambient Occlusion

Aktivování Ambient Occlusion bude mít dopad na výkon hry a její náročnost, ale Nvidia není schopna přesně říct jak velký tento dopad bude, vzhledem k "milionům PC konfigurací" - je tak doporučeno zapnout si počítání fps přes Fraps a pokud framerate spadne pod 30, je lepší Ambient Occlusion vypnout.

Nové ovladače také řeší náhodné objevování trojúhelníkových artefaktů v Battlefield 3, chyby ve stínech v Crysis 2 na sestavách s SLI, problémy s poškozením obrazu v Settlers 7, blikání kurzoru v Crysis 2, Battlefield: Bad Company 2, Deus Ex a v Civilizaci 5 se zapnutým 3DTV Play na sestavě se SLI.

Kompletní seznam všech oprav ovladačů, včetně srovnávacích obrázků s efektem Ambient Occlusion a bez něj najdete na oficiálních stránkách Nvidie. Ovladače si můžete stáhnout odsud.

Videorecenze The Elder Scrolls 5: Skyrim.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls V: Skyrim

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments