Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové studio tvůrce Mafie dělá husitské RPG

Warhouse tvoří i jiní veteráni vzhlížející k Janu Žižkovi.

Že tvůrce Mafie zakládá nové studio a že tam přetáhl pár dalších autorů série Mafia z 2K Czech, to víte z našich květnových zpráv. Nyní designér, scénárista a také herní novinář Daniel Vávra spustil stránky svého působiště v pražském Karlíně.

Toto nové české studio se jmenuje Warhorse a tvoří ho i jiná zvučná jména. Zejména zakladatel Altar Interactive Martin Klíma, podepsaný pod Fish Fillets, Original War, domácí trilogií UFO a naposledy pod Operation Flashpoint: Dragon Rising v britských Codemasters. Viktor Bocan je znám jako designér prvního Flashpointu či Armed Assault od Bohemia Interactive a poslední jmenovaný Zbyněk Trávnický je zkušeným animátorem a grafikem obou dílů Mafie od 2K Czech.

Reference tedy mají Warhorse Studios více než slušné, což už se ale nedá říct o tom, jak si zde přivlastňují výše jmenované projekty jako "Naše předchozí hry". To se obvykle dělává jen u těch her, které skutečně vyprodukovala nebo vydala daná firma, na jejíž homepage se právě nacházíte. Nikoliv u her, kde se těchto pár jedinců odtrhlo od třeba stohlavého týmu v úplně odlišné, vlastnicky nepropojené firmě, kde pracovali v minulosti. Za hranou je i formulace "Našich her se prodalo 11 milionů kusů."

A co bude ta nová hra od Vávrova studia, které sehnalo investici od soukromých osob, vlastně zač? "Oproti Mafii a Operaci Flashpoint je náš projekt, žánrově RPG, odlišný v mnoha ohledech. Přesto to bude hra, která nezklame fanoušky otevřených her s realistickým světem a kvalitním příběhem," píše se na homepage.

Přiložený obrázek se jmenuje Zizka.jpg a na hlavní stránce visí artwork s rytířem v brnění na koni uprostřed velké středověké bitvy. Z těchto dvou indicií není vůbec těžké tipovat, že by nás mohla čekat herně ještě nepropádaná výprava do českých dějin s husitským vojevůdcem v hlavní roli. Oficiálně to však potvrzeno není, ani není znám datum vydání.

Read this next