Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový Alan Wake má mít otevřenější svět

Bude větší, než kterákoliv epizoda z jedničky.

Připravovaný Alan Wake: American Nightmare se má podle tvůrců vrátit k relativně otevřenému světu, včetně určité centrální lokace, ze které se budeme vydávat do nových míst a zase se do ní vracet. Otevřenost ala Skyrim ale určitě nečekejte.

Doposud také panovaly odhady o délce hry. Bude delší, nebo kratší, než první Alan Wake? Ve velkém preview v časopise Xbox World byl Alan Wake: American Nightmare popsán jako "výrazně větší, než kterákoliv epizoda z původní hry." Tudíž asi také výrazně menší, než celý první Alan Wake.

Tvůrci také prozradili, že se American Nightmare odehrává dva roky po událostech prvního dílu a že si brali inspiraci z děl režisérů Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze. Konkrétně například z filmu Od Soumraku do Úsvitu.

Bojový systém bude v principu stejný jako v jedničce, ale nepřátelé se prý budou moci lépe adaptovat a budou umět reagovat na Alanovo světlo různými způsoby.

Remedy své nové dílo také popisují jako "adrenalinovou arkádovou akční hru s hektickými souboji a žebříčky." A prý se na Xbox Live Arcade hodí přímo skvěle, jak reportuje CVG.

Teaser na Alan Wake: American Nightmare.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alan Wake's American Nightmare

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments