Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový X360 dashboard bojuje s piráty

Přidává do konzole novou vrstvu ochrany.

Máte flashnutý Xbox 360? Potom byste asi neměli raději instalovat nový dashboard, který je již připravený na Kinect a přináší několik dalších úprav. Obsahuje totiž také novou protipirátskou ochranu.

Hackeři o nové ochraně mluví jako o AP 2.5. Ta kontroluje u DVD mechaniky ve firmwaru ochranné údaje a pokud se jí nevrátí ty, které potřebuje, prostě disk nespustí. A nejen to - vaše konzole bude automaticky zabanována na Xbox Live.

První hra opatřená touto ochranou je Fable 3. Podle hlavního hackera X360 říkajícího si Commodore4Eva je to docela zapeklitá protipirátská ochrana, protože u každého disku můžou být dotazy na DVD mechaniku jiné. Navíc se mohou aktualizovat z Xbox Live. Klidně by to tedy mohlo znamenat konec pirátství na této konzoli. Nebo budou flashnuté konzole fungovat pouze offline.

Je už spousta hráčů, kteří se s pirátskou kopií Fable 3 na novém dashboardu nachytali a jejich konzole byla zabanována. Čeká nás tedy nová vlna velkých banů. Jste piráti? Tak pozor. Nebo si kupte originálku. Hackeři tvrdí, že by měly fungovat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fable III

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments