If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhady prodejů CoD: Black Ops a SC2

Překoná SC2 5 milionů za rok?

Podle analytika Douga Creutze by se StarCraftu 2: Wings of Liberty mohlo prodat za první rok až 5 milionů kusů. Creutz také očekává, že v Číně by se StarCraft 2 mohl začít prodávat v průběhu roku 2011, pod hlavičkou nového partnera Blizzardu, společnosti NetEase.

Creutz dále odhaduje nižší prodejnost pro Call of Duty: Black Ops, v porovnání s Modern Warfare 2. Black Ops by se prý mohlo prodávat cca o 26 procent méně, než MW2. I tak by se ale Black Ops mělo prodávat mnohem více, než předchozí počin Treyarchu - World at War. Základna konzolových hráčů od vydání MW2 prý poroste přibližně o 35 procent. Pomoci by měl i velký úspěch MW2, který rozšířil fanouškovskou základnu, která slyší na Call of Duty.

Co se týče Call of Duty, nezbývá než dát panu analytikovi za pravdu. Tam jeho odhady působí logicky a uvěřitelně. Ovšem v případě StarCraftu 2 bych se odvážil tipovat i mírně vyšší číslo. Datadisky k World of WarCraftu se prodávají v počtech dvou a půl milionu kusů za prvních 24 hodin a podobné výsledky lze očekávat i u dlouho očekávaného StarCraftu 2. První hry se za deset let prodalo něco málo přes 10 milionů kusů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS

StarCraft II: Wings Of Liberty

Video Game

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments