Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhalení IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

UbiSoft navazuje na tradici leteckých simulátorů.

Pět let poté, co byl oznámen doposud neznámý letecký simulátor Storm of War: Battle of Britain, hra překvapivě mění jméno a odteď je známá pod marketingově mnohem atraktivnějším názvem IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover. Stalo se tak sice za účelem lepší propagace, ovšem nikoliv bezdůvodně. Za titulem stojí vývojáři původního IL-2 Sturmovik ze studia Maddox Games.

Jak zjistil švýcarský herní server Gbase, změna jména se neobešla bez menších konfliktů. Ostatně lead designér hry Oleg Maddox se s tím dodnes nesmířil a i na diskusních fórech otevřeně prohlašuje, že se mu víc líbil původní název Storm of War. Protože hra ale nakonec vyjde u UbiSoftu, převládla pochopitelně touha využít renomovaného názvu původní série leteckých simulátorů.

Pár dnů staré obrázky sběratelské edice a čerstvé informace od evropské ratingové agentury PEGI prozrazují, že k hraní budete potřebovat stálé internetové připojení. To naznačuje, že i nového Sturmovika bude chránit kontroverzní ochrana UbiSoft DRM.

Náhled sběratelské edice.

Cliffs of Dover se odehrává v roce 1940 a zobrazí letecké bitvy mezi nacistickým Německem, Velkou Británií a Itálií v anglickém, francouzském i belgickém vzdušném prostoru. V sólové kampani si zahrajete za pilota britské RAF, síťová hra prý teoreticky dovolí až 128 hráčů na jedné mapě. Zalétáte si ve všech stěžejních letadlech 2. světové války, od Spitfiru nebo Hurricane, až po Messerschmitt Bf 109 a další.

Autoři slibují také obsáhlý tutorial pro nováčky a zbrusu nový grafický engine s podporou DirectX 11. Jak dokazuje přiložený obrázek, ve sběratelské edici hry najdete autentický manuál k Spitfiru z roku 1940, dále skládací mapu a zápisník s logem hry.

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover je ve vývoji zhruba od roku 2005 a podle Maddoxe se momentálně nachází už v poslední fázi betaverze. UbiSoft jako datum vydání uvádí 24. března 2011 pro PC.

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover - záběry z alfy

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author

Levis

Contributor

Comments