Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odklad Mafia II reedice a DLC packu

Kdo za to může? A za Joeho na Steamu?

Když o letošním podzimu výjimečně chybí nová hra od Rockstaru, Take-Two žijí z re-edic. "Vytěžují" starší hry jako Red Dead Redemption nebo Borderlands různými kompilacemi, aby vydělali aspoň něco. Možná i proto potkal tento osud nečekaně brzy Mafii II. Konkrétně s Rozšířenou edicí (původní hra plus tři přídavky: Jimmyho pomsta, Jimmyho zrada a Joeova dobrodružství)) a tzv. DLC packem (kompilace tří přídavků určená pro stávající majitele základní hry).

Obě tato nová balení Mafie II měla původně vyjít dnes, 3. prosince, ale podle Xzone došlo k jejich odkladu na příští čtvrtek 9. prosince. Než začnete lamentovat nad Cenegou, jako někteří zákazníci v diskusních fórech, měli byste vědět, že ta je v tom nevinně. Jde totiž o celosvětový odklad, Take-Two podle našich informací jednoduše nestíhají.

A nejen to. Take-Two si stále nějak neumějí sjednat pořádek na Steamu. Přestože definitivně poslední DLC pro Mafii II, dnes recenzované Joe's Adventures na něm vyšlo již 23. listopadu, pro uživatele Steamu z České republiky stále není dostupné. Komunitní manažerka Take-Two příčinu nijak nevysvětlila, pouze zopakovala, že tam přídavek není k dispozici. Zástupci 2K Czech o tom nic nevědí a jako vždy podotýkají, oni pouze tvoří hry a způsob distribuce už není v jejich rukou ani kompetenci.

Existuje sice návod, jak detekci regionu na Steamu obejít, ale není ověřena jeho funkčnost, ani zda pomůže např. nákup ze zahraniční IP adresy přes nějakou proxy. Věříme, že oficiální nedostupnost tohoto přídavku pro ČR není kalkulem výrobce, aby digitální distribuce neublížila odbytu (nyní odložené) krabicovky v domácích obchodech.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Mafia II: Jimmy's Vendetta

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Mafia II: Joe's Adventures

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments