Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odkrytí čtvrtého Assassins Creed

Co jde vydedukovat z omylu UbiSoftu?

Správci oficiálních facebookových stránek o Assassins Creed se povedlo faux pas, za nějž ho vedení UbiSoftu asi nepochválí. Na pár minut tam omylem nahodil (nyní už smazanou) zprávu: "Nastal den, na který jste všichni čekali! Klikněte níže, abyste pomohli urychlit odhalení příští hry Assassins Creed!" Link vedl na flashový soubor, zřejmě jakousi virální kampaň na Facebooku s monitorováním aktivity fanoušků.

Zajímavější je, co z tohoto Flashe posléze vyextrahovala komunita z fór NeoGAF. Objevila v něm arabsky psaný nápis "Altair, Son of No One". Naznačuje to, že hrdinou čtvrtého dílu by mohl být opět Altair, za nějž jste hráli v jedničce. A že se asi znovu podíváme na Blízký východ, což by asi nepotěšilo ty, kteří se těšili na nějaké úplně jiné, neokoukané prostředí, o němž se dlouho spekuluje (Japonsko, Amerika apod.).

Zatím nevyjasněnou otázkou je název hry: půjde o Assassins Creed: Revelations, když k tomuto účelu výrobce udělal i grafické logo? Nebo spíš Assassins Creed III, čemuž nasvědčovaly dřívější zprávy, a tohle Revelations (Odhalení) nyní slouží pouze coby označení pro facebookovou virální kampaň?

Jedno je však jisté: určitě je celou dobu řeč o plnohodnotném a velkém pokračování série, nikoli o odbočce pro handheldy nebo iPhone. Ve Flashi se totiž našla i věta, že hra bude exkluzivně odhalena dne 13. května v příštím čísle časopisu Game Informer, který by se něčím malým asi nezabýval.

Update - popisovaná virálka byla UbiSoftem v noci na sobotu oficiálně spuštěna (pro zobrazení Flashe musíte být fanoušky FB stránky). Nyní, po šesti hodinách a 2600 Likes na této novince, je zatím Activity Monitor na 6 procentech.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed: Brotherhood

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments