Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odpůrci Left 4 Dead 2 navštívili Valve

Vyříkali si to z očí do očí. Výsledek?

Valve je vlastně docela sympatická společnost. Samozřejmě, jako všechny ostatní chce vydělávat, ale Valve působí, že nechce vydělávat na úkor někoho. Všechno, co tato společnost dělá, činí ve spolupráci se svými fanoušky a tak, aby jim co nejvíc vyhověli. Možná proto všechny překvapilo, že necelý rok po vydání jejich hitovky Left 4 Dead oznámili dvojku. Dvojku, která navíc poběží na stejném enginu, bude vypadat víceméně stejně, ale bude se prodávat jako samostatná hra.

Fanoušci byli zhrození, protože ačkoliv by se něco takového přešlo u jiných společností, u Valve nikoliv. A tak vznikla akce "bojkot L4D2". Pod ní už je podepsáno téměř 42 tisíc hráčů, kteří si odmítají dvojku koupit, pokud to nebude nakonec stažitelný datadisk k jedničce buďto zadarmo, nebo za výrazně nižší cenu, než za plnou, novou hru. Valve ale tvrdí, že Left 4 Dead 2 v sobě obsahuje tolik změn, tolik vylepšení, že to prostě žádný datadisk není. Podle nich je to plná hra a největším odpůrcům to chtěli dokázat.

Vzali tedy dva zakladatele bojkotu a přímo v ústředí Valve jim hru Left 4 Dead 2 ukázali. Ti pak po návratu na oficiální fórum napsali, že Left 4 Dead 2 vypadá hezky a rozhodně nepůsobí jako obyčejná dojnice peněženek. Bojkotu se ale podle svých slov nevzdávají, dokud se nevyřeší několik věcí – prostě dokud nebude L4D2 asi zadarmo. Nebo alespoň levnější pro majitele jedničky. Jejich návštěva ve Valve ale docela rozlítila bojkotové souputníky těchto dvou a mnohými jsou už označováni jako "zkorumpovaní".

Prostě se nelze zavděčit všem. Ale krok Valve to byl opravdu sympatický, to se musí nechat. Nejspíš neexistuje žádné jiné studio, které by něco podobného udělalo.

Read this next