Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Memento Mori 2 oficiálně oznámeno

Po celém světě v české adventuře nově ve 3D.

Německý vydavatel dtp entertainment dnes ráno oficiálně oznámil pokračování české adventury Memento Mori, zjistil Eurogamer přímo od domácích vývojářů Centauri Production. Druhý díl vyjde ve čtvrtém kvartále tohoto roku v Německu, Rakousku a Švýcarsku, píše se v aktuální tiskové zprávě. Termín pro ČR zatím není znám.

Příběh hry bude pokračovat s postavami Maxe a Lary, kteří budou na líbánkách v Jižní Africe. Laře má zavolat šéf z Interpolu, který ji požádá o pomoc s případem zcizení umělecký děl z muzea v Kapském Městě.

Lara a Max se pustí do pátrání, kdy se Max se zlodějem zapletou do automobilové bouračky. Maxovo tělo policie nenajde a tak je prohlášen za ztraceného a má se za to, že je mrtvý. Zničená Lara se pak vrátí do centrály Interpolu v Lyonu, kdy ve svém dalším případu nachází indicie o tom, že Max žije.

Pro Memento Mori 2 vyvinuli čeští tvůrci v Centauri Production zbrusu nový 3D engine, díky kterému má být ve hře realističtější a více atmosférické osvětlení scén a prostředí. Propracované mají být i samotné postavy se zlepšenou mimikou tváří.

Ve hře se podíváme do více než padesáti lokací a to v kůži tří postav. Celé putování se bude rozkládat na osm příběhových kapitol a povede z Kapského Města přes Lyon a Finsko až do Čínské čtvrti v San Franciscu. Znalost prvního dílu prý k hraní dvojky není nutná.

Více časem na facebookovém profilu studia Centauri. Tam byly již dříve vypuštěny první obrázky z této hry, jejíž existenci nám už vloni oficiálně potvrdil plakát na stěně stánku dtp ve 2. patře novinářského areálu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Memento Mori

PC

Related topics
PC
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments