Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Online předplatné v Call of Duty sérii?

MMO nebo jenom další online funkce?

Firma Actvision dost možná zvažuje model předplatného v případě online multiplayeru jejich tolik úspěšné série Call of Duty. Tahle "služba" by přitom byla jaksi navíc, nad dosavadní multiplayerový rámec, a mohla by nabízet hráčům-předplatitelům některé zajímavé bonusy.

Jako dřívější přístup k bonusovému hernímu obsahu (nové mapy či beta testování), další možnosti úprav postavy, komunitní funkce, přístup k exkluzivním herním módům a v neposledku otevření systému týmového managementu pro kompetitivní hrátky. Platba by přitom mohla být měsíční, čtvrtletní či celoroční, nebo by mohla být součástí speciální edice hry.

Není to přitom rozhodně poprvé, co v Activision uvažují o dalším kvalitativním posunu v rámci téhle herní série, jejíž online multiplayer patří mezi vůbec nejpopulárnější. A to napříč současnými hrami a platformami. V březnu minulého roku totiž šéf Activisionu - Bobby Kotick, prohlásil, že přirozený evoluční krok u her jako je Call of Duty vidí v masivně multiplayerovém prostředí, kde by se skoro nabízelo, že již mluví o MMO.

Za připomenutí v tomto kontextu stojí, že jedna hodně ambiciózní MMO střílečka už se pomalu chystá. Uvidíme, jak to v multiplatformovém (PC/PS3) The Agency od Sony bude vlastně fungovat. Každopádně ještě dříve budeme moci přivítat projekt Modern Warfare 2 od Infinity Wards/ Activision, který se ve verzích pro PC, PS3 a X360 objeví na trhu dne 10.listopadu.

UPDATE: Studio Infinity Ward skrze oficiální fórum a svého komunitního manažera Roberta Bowlinga prohlásilo, že multiplayer v Modern Warfare 2 bude zcela gratis, tedy přesně tak, jako tomu bylo až doposud. Veškeré dohady o možném modelu předplatného se tak týkají budoucích projektů spol. Activision.

Read this next