Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Operation Flashpoint Red River odloženo

Codemasters se bojí konkurence.

Vydavatel Codemasters prozradil některé své plány do budoucna, a je mezi nimi i pár překvapení.

Například to, že Operation Flashpoint: Red River vyjde až v období mezi 1. dubnem a koncem června 2011, jak se Eurogamer exkluzivně dozvěděl. Původně měla další Operace Flashpoint vyjít v prvním čtvrtletí roku 2011.

"Nemyslím, že by bylo dobré vydat tu hru v době, kdy všichni ostatní vydávají své střílečky," řekl Eurogameru Rod Cousens, šéf Codemasters.

V prvním čtvrtletí příštího roku totiž budou vycházet hry jako Crysis 2 nebo Killzone 3. "V té době má spousta velkých společností konce svých fiskálních roků, takže budou vydávat velké hry, aby měly před koncem roku co nejlepší výsledky," vysvětluje situaci. "To není zrovna období, ve kterém se chceme pohybovat."

Novou zprávou je, že ve stejném období vyjde také závodní rally hra DiRT 3. "Bude to boj mezi námi a lidmi, co dělají další Need for Speed. A já myslím, že my jsme lepší."

Další zajímavou informací je, že nový Race Driver: GRID vyjde v roce 2012. "Ani není moc těžké si to spočítat," říká Rob Cousens. "Když DiRT vyjde příští rok, GRID vyjde ten následující. A potom zase vyjde DiRT."

Podle jeho slov vedle těchto her bude navíc vycházet každý rok F1. "Flashpoint budeme dělat každý druhý rok. Dobré by bylo, kdybychom měli další velkou hru, která by vycházela v letech, kdy Flashpoint nevychází," přemýšlí Rob Cousens tak trošku nahlas.

"Tohle je tak nějak můj byznys plán na dalších pět let."

Tou další velkou hrou Codemasters by měl být Bodycount, akční hra, která by měla vyjít počátkem léta 2011. Kromě ní ale Codemasters také připravují další velký titul, který by měl využívat upravenou 2.0 verzi jejich EGO enginu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Operation Flashpoint: Red River

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments