Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Otevřená beta Medal of Honor na PC

Tvůrci Call of Duty se MoH zastávají.

Electronic Arts oznámili, že otevřená beta multiplayeru nového Medal of Honor začne na PC 4. října. Beta bude trvat pouze tři dny a skončí tak 7. října.

Hráči budou mít k dispozici dvě nové mapy a dva nové módy – Kunar Base v módu Sector Control a Shahikot Mountains v módu Combat Mission. V obou módech je maximální počet hráčů 24, tedy dva týmy po dvanácti. Do bety se můžete dostat skrze web www.medalofhonor.com/pcopenbeta.

Do této otevřené bety bude již zapracována zpětná vazba tisíců hráčů z předchozí konzolové bety. EA naslouchala hráčům bedlivě a změnila velkou spoustu věcí na základě přání hráčů. Kompletní seznam změn najdete pod tímto odkazem.

Prezident EA Games Frank Gibeau doufá, že beta zároveň objasní jakékoliv "nedorozumění" ohledně "patriotismu a respektu" ve hře. Řeč je samozřejmě o možnosti hrát v multiplayeru za Talibán: „Značka Medal of Honor vždy prezentovala mimořádnou úctu americkým a spojeneckým vojákům – tato hra není výjimkou."

Podporu novému Medal of Honor projevil i jeho největší konkurent, studio Treyarch, které pracuje na Call of Duty: Black Ops. Podle šéfa Treyarchu je to prý nefér navážet se do hry skrze kontroverzní obsah – v tomto případě možnost hraní za Taliban.

Mark Lamia z Treyarchu to srovnává s novým Black Ops – podle něj také mají ve hře některá kontroverzní témata, ale na celou věc nahlížejí jako na vytváření zábavního produktu a „jsou silnými zastánci kreativní svobody."

„Náš příběh se motá kolem několika kontroverzních historických period," říká doslova Lamia. „Ale tohle taky dělají knihy a filmy, takže navážet se jen do her je nefér."

Zároveň ale Lamia dodává, že Call of Duty: Black Ops se nic podobného stát nemůže: „Naše hra je kompletně založena na fikci – neděláme rekreaci historických událostí." Black Ops si pouze bere určité prvky a témata z historických událostí a zasadí je do prostředí, které slouží pouze jako kulisa pro příběh.

Read this next