Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA na gamescomu asi oznámí Syndicate

A co remake Alpha Centauri?

Podle nových zpráv to vypadá, že se blíží odhalení tajemného Project Redlime, pod nímž se na 99% skrývá remake Syndicate. Na něm mají pracovat vývojáři ze Starbreeze a právě jeden z jejich zaměstnanců, designér Rickard Johnson, nyní na Twitter nadšeně napsal: "Blíží se velký moment, odhalení projektu Redlime od Starbreeze a EA. Čas setkat se s novináři."

Svůj příspěvek musel vývojář rychle smazat, ale pět dní před EA konferencí na letošním gamescomu se tohle nezdá jako kachna. EA i Starbreeze existenci projektu ostatně několikrát potvrdili, ačkoliv nikdy oficiálně nepřiznali, že půjde přímo o Syndicate.

A EA se možná chystají oživit i tahovou strategii Alpha Centauri. U amerického a posléze evropského patentového úřadu si 1. srpna zažádalo o dva copyrighty, které pokrývají všechny zábavní služby včetně online PC a mobilního softwaru.

Původní sci-fi strategii Alpha Centauri, kterou vývojář Sid Meyer nepřímo navázal na Civilizaci 2, vydala v lednu 1999 jeho firma Firaxis (dnes spadající pod Take-Two Interactive). Na druhý díl nikdy nedošlo, Firaxis akorát v říjnu 1999 vydali datadisk Alien Crossfire.

Nutno ale dodat, že samotný trademark ještě nemusí znamenat oživení značky - EA si touto cestou v poslední době pro jistotu pojišťují všechny značky, kterým by se mohli, ale také nemuseli věnovat v dalších letech. V úvahu připadá i možný remake původní hry pro moderní systémy, který by se distribuoval přes službu EA Origin.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments