Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Dragons Dogma

Nadějná kopie Dragon Age od Capcomu.

Tady se asi někdo inspiroval úspěšnou sérií Dragon Age...? Capcom totiž na své včerejší konferenci oznámil vývoj akčního RPG s názvem Dragon's Dogma, ve kterém se trojice hrdinů snaží najít a zabít... draka. Ten se ve zdejším světě nečekaně objevil. Ne, vůbec nic nám to nepřipomíná...

Capcom říká, že hra je od "tvůrců, kteří stáli za nejlepšími akčními hrami Capcomu", včetně Resident Evilu 4 a Devil May Cry 4. Což znamená producenta Hiroyuki Kobayashiho a režiséra Hideaki Itsunoa.

Dragon's Dogma má být akční RPG s otevřeným světem, ve kterém nebudete bojovat jen proti drakovi, ale i proti goblinům, hydrám, griffinům a dalším fantaskním potvorám. Jak jsme se již zmínili, v partě budou celkem tři členové a podle traileru půjde nejspíš o lučišníka a bojovníka. Jejich schopnosti se budou odvíjet od toho, jak se budete ve hře sami chovat. Vy sami budete ovládat pouze svou postavu, zbytek bude ovládán pomocí umělé inteligence.

Co se příběhu týče, zatím toho není moc známo (kromě toho, že se vydáte na epickou cestu, na jejímž konci máte zabít toho draka...), ale "hluboký fantasy svět" bude obsahovat stovky namluvených NPC postav.

Pokud jde o souboje, vaši parťáci vám budou pomáhat, a ačkoliv je nemůžete přímo ovládat, můžete si je zavolat na pomoc nebo vám poradí, kde je slabé místo nepřítele, proti kterému zrovna bojujete. Souboje budou také ovlivňovány tím, jakou zbraň právě držíte a jakou zbroj máte na sobě (když budou těžší, budete se pohybovat pomaleji a podobně).

Na začátku hry si vyberete také, jakou postavu budete mít. Na výběr je ze tří základních charakterů - bojovník, lučišník, nebo mág. Hra by také měla mít vícero konců závislých na vašich rozhodnutích, a ve hře by dokonce měla být i nějaká forma multiplayeru. První dvě videa vypadají velmi nadějně:

Odhalující trailer
Souvislé video z hraní s Hydrou

Dragon's Dogma vyjde pro Xbox 360 a Playstation 3 začátkem roku 2012.

Read this next