Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení ArmA II: Free

Multiplayer v SD grafice úplně zdarma.

Bohemia Interactive dnes oznámili, že chystají gratis verzi svého úspěšného vojenského simulátoru ArmA II: Free.

Podle tiskové zprávy obsáhne všechny klíčové vlastnosti hry kromě singleplayerové kampaně, grafiky ve vysokém rozlišení, kompatibility s datadiskem (Arrowhead) a podpory uživatelských módů, což pravda nejsou maličkosti. Přesto by mohlo jít o způsob, jakým tato série získá další fanoušky ještě před nadcházejícím ArmA III.

ArmA II: Free obsáhne autentický simulátor moderního bojiště, s propočítáváním tras pro jednotlivé kulky a systémem analyzujícím šance na prostřelení různého materiálu, dále arzenál více než 300 zbraní, jednotek a civilních i vojenských dopravních prostředků pro pohyb po souši, moři i ve vzduchu.

Multiplayerová složka hry, což je vzhledem k absenci singleplayeru vlastně ta jediná, má podporovat mapy pro více než 50 hráčů a stovky jednotek AI, nemluvě o podpoře kooperativní hry a nejrůznějších módů. Zápasy budou moci běžet na dedikovaných serverech pro Windows i Linux a díky vestavěnému editoru misí si snadno budete moci vytvořit vlastní. Opakujeme: to vše úplně zdarma.

Připomeňme, že původní ArmA II vyšla v létě 2009 a vloni ji doplnil datadisk Operation: Arrowhead. Navzdory kritice za bugy nebo kvalitu AI si hra udržela velmi nadprůměrné skóre. V naší recenzi Michala Havryluka odešla s důstojným hodnocením 7/10.

Oznámeny byly tyto hw nároky: OS: Windows 7 / Vista / XP, CPU: Dual Core, GPU: min. nVidia Geforce 7800 / ATI Radeon 1900 s 256 MB VRAM, RAM: 1 GB, HDD: 2 GB. ArmA II: Free vyjde v červnu pro PC pravděpodobně pouze ke stažení.

ArmA II Free - E3 trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

ArmA II

Xbox 360, PC

Related topics
PC
About the Author

Levis

Contributor

Comments