Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Dead Rising 2: Off the Record

Stanete se hrdinou z prvního dílu.

"Tohle není jen výměna hlavního hrdiny. Nevzali jsme jenom Franka Westa z první hry a nedali jsme ho do role Chucka Greena ze dvojky. Přetvořili jsme celou hru. Udělali jsme verzi Dead Rising 2, jak by vypadala, kdyby byl v hlavní roli Frank West."

Asi lepší popis přídavku Off the Record, kterou dnes Capcom oznámil, nelze učinit. Tuto větu řekl producent Jason Leigh na prezentaci, na které byl Eurogamer přítomen a podle všeho by Dead Rising 2: Off the Record mohlo být tím opravdovým pokračováním, po kterém tolik bažili fanoušci prvního dílu.

Pokud jste hráli dvojku, v ní se Chuck Green ve Fortune City snaží zabíjením zombíků v televizní show Terror is Reality vydělat na záchranu své dcery. Frank West z jedničky se do stejné reality show dostává jako zapomenutá celebrita. Po událostech z jedničky se stal hvězdou, ale svou kariéru podělal a tímto pořadem se chce dostat zase na výsluní.

Frank West přišel o pár vlasů, nabral trošku na váze, ale je to pořád ten stejně velký drsňák jako v jedničce. Akorát je maličko víc v depresi. Má ale cenu hrát hru, která se odehrává ve stejném prostředí jako jednička a dějí se tam vesměs podobné věci?

I procházet staré známé místnosti by mělo být zábavné - například hned v první je plakát Chucka Greena přelepený podobiznou Franka Westa. Pozměněno bylo také savování. Stále můžete ukládat pozice na záchodě, ale tentokrát budou checkpointy také před velkými souboji s bossy nebo když vstoupíte do nových oblastí.

Co se vrací do Dead Rising 2, to je foťák Franka Westa. Frank je totiž fotograf a tak musí všechno dokumentovat a tím svým způsobem komentovat, co vytvořil. Fotky můžete dělat do sekce "erotika", "drama" nebo "horor".

Vylepšeny jsou také nahrávací časy, chybět nebudou nové zbraně, několik nových kombo zbraní, další psychos a úplně nová oblast Fortune City. Také jeden nový mód, který Capcom zatím nechce prozradit.

Součástí Dead Rising 2 Off the Record bude také kooperativní multiplayer, tentokrát s Frankem Westem a Chuckem Greenem jako druhým hráčem.

Zajímavou informací také je, že Dead Rising 2: Off the Record se nebude prodávat za cenu přídavků, ale za plnou cenu hry. Čemuž se ale, vzhledem k tomu, že bude delší než samotná dvojka, asi nelze příliš divit. Hra vyjde na PC, PS3 a X360 stejně jako původní Dead Rising 2.

Read this next