If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Silent Hill 8

Horor od českého studia Vatra.

Hlavním hitem noční konference Konami na E3 bylo oznámení third-person hororu Silent Hill 8, v němž se hráči střetnou "z očí do očí se svými nejhoršími prohřešky a obavami".

Jak bylo prozrazeno již před časem, hru skutečně vyvíjí české, tedy konkrétně brněnské studio Vatra Games, doposud jen autoři arkády Rush 'N Attack Ex-Patriot pro Xbox Live Arcade a PlayStation Network.

Na začátku nového Silent Hillu se seznámíte s jakýmsi Murphy Pendletonem, který zázrakem přežije havárii vězeňského transportu a ocitne se tak jako jediný přeživší v tajemném městečku Silent Hill.

Autoři slibují důmyslné puzzly, strašidelné příšery a teror "z jiného světa". Bojovat se v novém Silent Hillu bude pouze s tím, co najdete, mezi což se počítá např. dřevěné židle nebo skleněné lahve.

Mezi postavami se také podle všeho objeví nějaká policajtka a setkáte se i s několika obyvateli městečka Silent Hill, jak napověděl debutový trailer ze hry.

Nahrávka debutového traileru z E3 konference Konami.

Silent Hill 8 je dle Konami určený především fanouškům původních dílů a hodlá navázat na jejich odkaz. Chybět nebudou ani nejrůznější vedlejší questy, které se pro každé hráče vygenerují jinak.

Silent Hill 8 vyjde příští rok pro Xbox 360 a PlayStation 3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Silent Hill: Downpour

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments