If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spec Ops The Line

Písek se v Dubaji propadá pod nohama!

Take 2 oživí sérii původně od Zombie Studios z let 1998-2002 v nové střílečce Spec Ops The Line. Byla oznámena v noci na dnešek na VGA, potvrzujíce tak dřívější spekulace.

V Dubaji - respektive v jeho troskách pokrytých následky kruté písečné bouře po neúspěšné evakuaci obyvatelstva - vystřílíte v roli amerických speciálních jednotek vše, co se dá, pod záminkou eliminování korupce.

Spec Ops je oficiálně popisováno jako "provokativní third-person akce, která prověří hráčovu morálku, když ho postaví doprostřed těžko myslitelných situací a vyžaduje rozhodnutí, které ovlivní lidské životy".

Ambicemi AAA titul a jasný vyzyvatel Modern Warfare 2 oplývá vysoce zničitelným prostředím, čímž trochu připomíná starší hru Black. Například po střelbě se vysypává sklo polorozpadlých budov nebo rozbíjejí interiéry kdysi luxusních hotelových komplexů s palmami na recepci.

Nejlepším momentem traileru přímo z hraní však je, když se voják kryje za překážkou, přiletí raketa a náhle se pod ním sesune kopec písku kamsi dolů, že jednou rukou zůstane viset ve vzduchu a druhou střílí. Pohybovou nadanost demonstruje i sjíždění hory písku po zadku.

Skvěle vypadají i cutscény s objevy mrtvol zahrabaných v písku nebo s nečekaným kolapsem proskleného tunelu, kudy se svou jednotkou právě procházíte.

Podívejte se na trailer sami PŘÍMO NA EUROGAMER TV V HD KVALITĚ (je úplně jiný než teaser i starší uniklý trailer).

Spec Ops The Line vyvíjí na Unreal Engine 3 již deset let existující německé studio Yager Development. Autory letecké střílečky Yager z roku 2003 nedávno posílili veteráni herního průmyslu, kteří mají za sebou F.E.A.R. nebo Splinter Cell.

Hra vyjde na podzim 2010 pro PC, Playstation 3 a Xbox 360 - více na naplno spuštěné homepage, odkud pochází první obrázky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Spec Ops: The Line

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments