If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Street Fighter X Tekken

Dvě bojové hry se v jednu propojí.

Capcom a Namco Bandai Games oznámili hned dvě crossoverové bojové hry: Street Fighter X Tekken a Tekken X Street Fighter.

Street Fighter X Tekken se vyvíjí pro PS3 a X360 a bude používat engine, který je k vidění už u Street Fighter IV a Super Street Fighter IV.

Postavy z Tekkenu jako Kazuya Mishima a Nina Williams budou vizuálně přepracované, aby se hodily do 2.5D uměleckého stylu současné série Street Fighter. To znamená, že ačkoliv budou postavy vymodelované 3D, pohybovat se budou v typickém 2D prostředí.

Hra bude obsahovat módy jako Versus, Training a Tag Team, kde si hráči vyberou dvě postavy, které vzájemně v bojích spolupracují.

Producent série Street Fighter Yoshinori Ono k tomu řekl: "Tvoříme zde historii. Dvě bojové hry, které si neustále konkurovaly, jsou poprvé v jednom ringu. Není to jen souboj mezi Street Fighter a Tekkenem, je to také souboj mezi Capcomem a Namco Bandai Games."

Namco Bandai Games mezitím pracují na druhé hře Tekken X Street Fighter. Na starosti ji má přímo tvůrce celé série Tekken Katsuhiro Harada. Dle serveru Kotaku by měla tato hra mít spíše vizuální styl Tekkenu, což znamená, že bojovat se bude ve 3D prostředí.

Jde o velkolepý a unikátní projekt, kdy se dvě konkurenční firmy spojily a obě dělají na svém pohledu crossoveru dvou známých sérií. Takže si vlastně stále konkurují, ale v tom dobrém smyslu - budou chtít, aby jejich crossover byl lepší než druhý, z čehož budou těžit jen a jen hráči.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Street Fighter x Tekken

iOS, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments