If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení The Darkness II

Se změnou vývojářů a PC verzí.

2K Games před okamžikem oznámili The Darkness II, pokračování temné first-person střílečky z roku 2007, na kterou se relativně rychle a neprávem zapomnělo. Vydání se plánuje na letošní podzim.

Přesně jak se spekulovalo, dvojku vyvíjejí noví tvůrci ze studia Digital Extremes (naposledy multiplayerová část BioShocku II nebo Dark Sector) namísto autorů jedničky ze Starbreeze (zaměstnaní projekty pro EA). Významnou novinkou je, že druhý díl přijde vedle PS3 a X360 i pro PC, na němž se jednička neobjevila.

Hra bude opět čerpat z hororové komiksové knižní série od Top Cow Productions a ji bude odpovídat stylizovaná vizualizace, ručně kreslená v technice noir. No, první obrázek (níže) to moc nepotvrzuje - spíš to vypadá na město s domy trochu jak z Mafie II, i když čeští vývojáři se na hře údajně nijak nepodílejí.

Zhostíte se role brutálního Jackieho Estacada, který byl symbolem destruktivní síly i minule a nyní, dva roky poté, se z něj stal šéf mafie. Z šedi běžných FPS má The Darkness II vybočit řáděním vašich démonických paží, které dovolí rozbít, chytit nebo hodit objekty a nepřátele na scéně.

Hratelnost si má zakládat na boji ve světle a stínu v hlubokém, místy až zvráceném příběhu. Prezident 2K Christoph Hartmann v ohlášení The Darkness II vyzdvihl nápaditost násilí, které má být "překrásnou noční můrou". Spolu s ohavnými útoky sil Temnoty má při hraní navodit velmi specifickou atmosféru, k čemuž přispěje i cenami ověnčený autor Paul Jenkins svým temně-něžným humorem.

Homepage hry je zatím prázdná.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Darkness II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments