If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámeno Age of Empires Online

Bude zdarma? Plus obrázky a trailer.

Age of Empires: Online bude stahovatelnou RTS hrou, která vyjde v roce 2011. V současné době běží uzavřená beta verze a na oficiálních stránkách hry se lze přihlásit do další fáze veřejné bety.

Hra bude exkluzivní pro platformu Games for Windos – Live a nebude ji možné hrát bez připojení k internetu. Hráči tak budou muset být vždy připojeni ke GFWL. Plánují se i stahovatelné přídavky po vydání, vše pouze skrze GFWL.

V době vydání bude k dispozici pouze jediná hratelná strana, a to Řekové. Později po vydání do hry údajně přibudou i další hratelné civilizace. Hra bude samozřejmě postavená na multiplayeru s tím, že klasická singleplayerová kampaň nebude. Tu nahradí jakýsi systém úkolů. Chybět nebude ani kooperace (opět omezena pouze na GFWL).

Age of Empires: Online také výrazně mění vizuály. Oproti předchozím dílům bude hra mnohem barevnější a svým způsobem až komiksová. Z některých obrázků může připomínat starší díly Settlers. Hra by měla obsahovat i blíže nespecifikované persistentní prvky.

Cena zatím oznámena nebyla, ale spekuluje se, že by základní verze hry mohla být zdarma. Na Age of Empires: Online pracují Robot Entertainment, relativně nové studio, které založili někteří bývalí zaměstnanci z Ensemble Studios, původních tvůrců série Age of Empires.

První trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Age of Empires Online

PC

Related topics
PC
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments