Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pán Prstenů Online vynáší dvojnásobek

Stačilo zrušit měsíční poplatky.

Po nedávné změně, kdy se Lord of the Rings Online zbavil povinných měsíčních poplatků, vydělává svým tvůrcům 2x tolik.

Nově si také otevřelo účet ve Středozemi milion nových dobrodruhů. A to od doby, kdy se zrušily měsíční poplatky. Prozradila to výkonná producentka Kate Paiz na konferenci GDC Online v Texasu.

Do hry se údajně vrátilo přes 20 procent hráčů, kteří LOTRO dříve přestali hrát. Maximální počet hráčů, kteří jsou v jednu chvíli online, se zvedl o obrovských 300 procent a o celých 400 procent se zvedl celkový počet aktivních hráčů. Zvýšil se i počet hráčů, kteří platí nyní dobrovolné měsíční poplatky.

Herní obchod s mikrotransakcemi využívá více než polovina všech hráčů (konkrétně 53 procent). V tomto obchodě si lze zakoupit zvířata, obleky, nebo také zvýšený přísun zkušenostních bodů.

Paiz také dodává, že změna na obchodní model bez měsíčních poplatků nebyla proto, že by se snad Lord of the Rings Online nacházelo v potížích. Vývojáři v Turbine si prý jen spočítali, jak by to vyšlo a zjistili, že změna na hraní zdarma bude výnosnější.

Pro Turbine je to tak již druhý úspěšný přerod MMO hry z placeného modelu na hraní zdarma. Podařilo se jim to už u Dungeons & Dragons Online v minulém roce.

Read this next