Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pán Prstenů Online ztrojnásobil příjmy

Vývojáři si zrušení poplatků pochvalují.

MMORPG Lord of the Rings Online se od svého přerodu na online hru bez nutnosti platit měsíční poplatky těší velké oblibě. Krátce po změně se měsíční výdělky zdvojnásobily a aktuální data ukazují dokonce trojnásobný nárůst měsíčních příjmů.

„Je to stále brzy, hra takhle běží jen pár měsíců, ale měsíční příjmy se nám ztrojnásobily," řekl Adam Mersky, výkonný ředitel pro komunikace v Turbine, ve 30. díle podcastu Ten Ton Hammer Live.

Mersky také potvrdil, že do hry nyní proudí masivní počty hráčů a jde to prý vidět nejen na příjmech, ale i v samotné hře. Konkrétní čísla sice prozradit nechtěl, ale řekl, že teď už to není jen o předplatitelích. Nyní se Turbine musí dívat i na čísla registrovaných hráčů a příjmy z herního obchodu. Primárně prý nejde o to, kolik hráčů Lord of the Rings Online má, ale kolik hráčů vůbec za něco platí.

V současné době už neexistuje příliš mnoho velkých „západních" MMORPG her, které by se stále držely pravidelných měsíčních poplatků. Je jen otázkou času, než vidině několikanásobných příjmů podlehne i Blizzard a World of WarCraft bude bez měsíčních poplatků?

Read this next