Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pár nových detailů o Mass Effect 3

Ztrácení aliancí, úprava zbraní a další.

V časopise Official Xbox Magazine, který je již na stáncích, je velké preview hry Mass Effect 3, které prozrazuje pár nových a dosud nezveřejněných detailů.

Podle všeho bude možné v ME3 konečně také skákat. A dělat kotouly. Má to pomoci při plynulosti akční části hry. Také bude možné střílet naslepo - tedy schován za nějakou překážku, aniž byste pořádně mířili.

Postupně budete sbírat aliance různých civilizací, které ovšem v průběhu hry mohou padnout po napadení Reaperů - půjde o vaše rozhodnutí a musíte se snažit, aby všechny civilizace přežily. Je to vlastně dost podobné, jako když vám umíraly postavy z party ve dvojce a jedničce Mass Effect.

Vaše zbraně budou mít tři upgradovací oblasti - zaměřovač, zásobník a rukojeť. Také můžete měnit barvy své zbraně.

Hlavními nepřáteli vám v Mass Effect 3 budou členové Cerberus a Huskové. Rozděleny budou do tří základních skupin - těžká vojska, střední a lehká.

Ve hře budete mít možnost získat oční zaměřovač - podobný jako má Garrus. S pomocí něj i bez sniperských zbraní můžete střílet na větší vzdálenost a přesněji. K tomu se také váže to, že brnění bude mít tentokrát na vaši hru mnohem větší vliv.

BioWare by měli na E3 ohlásit nějakou velkou novinku. Také ukáží spoustu videí z hraní, pár dosud neoznámených novinek a představí další členy vaší party.

Read this next