Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pelta a EA dojednali návrat nároďáku do FIFA 13

Čtyřletý licenční kontrakt.

EA Czech před okamžikem oficiálně oznámili, že podepsali čtyřletý licenční kontrakt s Fotbalovou asociací České republiky, který povede k obsazení Českého národního týmu v chystaných fotbalových videohrách EA SPORTS.

Myslí se tím třeba podzimní FIFA 13, kam se tak Rosický a spol. vrátí po loňském výpadku, kdy se výrobce hry se svazem nedohodli na ceně licence.

"Přítomnost celého národního týmu s autentickými dresy a hráči v populární sérii FIFA je velkou výhrou pro fanoušky českého fotbalu," řekl Miroslav Pelta, nový prezident Fotbalové asociace České republiky. "Česká reprezentace do nejpopulárnější fotbalové videohry bezpochyby patří. Její návrat do série FIFA udělá radost nejen stávajícím fanouškům národního týmu, ale jistě přitáhne i pozornost mnoha nových."

"Jsme nadšeni, že můžeme český národní tým a jeho hvězdy přivítat zpět v sérii FIFA," řekl Matt Bilbey, viceprezident a generální ředitel fotbalové skupiny EA SPORTS. "Všem hráčům FIFA, kteří podporují a milují český fotbal, se ještě více rozšíří autentický zážitek, který série FIFA nabízí." Zatím poslední ročník, FIFA 12, drží rekord pro nejrychleji prodávanou sportovní videohrou v historii za 3.2 milionů prodaných kusů za úvodní týden.

Jak to bude s právy na Gambrinus ligu do hry, zatím není známo a tato dohoda ji kupodivu nikde nezmiňuje. EA Czech uvažovali o alternativní možnosti domluvit se přímo s nejznámějšími kluby.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 12

Android, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS, Nintendo DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments