Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Peter Molyneux odchází z Lionhead a Microsoftu

Připojí se k malému nezávislému studiu.

Peter Molyneux, tvůrce série Fable, který se ale dříve proslavil takovými hrami jako Dungeon Keeper nebo Populous, se rozhodl odejít z Lionhead a Microsoftu. Vývojářské studio Lionhead místo něj povede jeho spoluzakladatel, Mark Webley.

Peter Molyneux řekl v prohlášení pro server Kotaku, že odchází po dokončení Fable: The Journey. "Jsem nesmírně pyšný na práci, kterou jsme udělali, ale mám pocit, že nastal čas, abych začal zkoušet něco nového v nezávislém prostředí."

Jeho novým cílem je 22 Cans, kterou na počátku roku založil bývalý technický šéf Lionhead Tim Rance. Zatím není jasné, na jakých hrách bude společnost pracovat. Oficiální stránky zejí prázdnotou.

Peter Molyneux začínal ve společnosti Bullfrog, která vytvořila právě hry jako Dungeon Keeper nebo Populous. Společnost v roce 1997 opustil a založil Lionhead, která vytvořila Black & White a Fable. V roce 2006 pak Lionhead koupil Microsoft. Peter Molyneux pod křídly Microsoftu nakonec povýšil až do pozice kreativního ředitele Microsoft Studios Europe.

Fable: The Journey - E3 předváděčka

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fable: The Journey

Xbox 360

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments