Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Plán Nintenda na jaro-léto 2011

Zelda, Steel Diver, Wii Play Motion...

ConQuest, domácí distributor Nintenda, ohlásil seznam her, kterými chce potěšit fanoušky 3D her na novém handheldu. Zapsat by si měli především termín 17. června, kdy vyjde Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, což bude remasterovaná klasika z roku 1998 z Nintenda 64.

Šestého května se vynoří akční strategie s ponorkou Steel Diver a koncem května se k ní přidají bojovka Dead or Alive: Dimensions a také remake japonského RPG Dragon Quest VI: Realms of Reverie, který poběží i na předešlé generaci Nintendo DSi.

A nové hry se chystají i pro konzoli Wii. Ještě letos má vyjít následovník jedné z nejprodávanějších her Wii Play s podtitulem Motion. Půjde o 12 zbrusu nových her ovládaných pohybem. Wii Play: Motion bude v obchodech k dostání s červeným ovladačem Wii Remote Plus. Následuje kompletní release-list Nintenda na jaro-léto 2011 a oficiální popisky čtyř výše zmiňovaných her pro 3DS.

V nové 3D verzi The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D najdou hráči mnohem propracovanější grafiku podtrhující hrdinská dobrodružství Linka na každém jeho kroku. Fanoušci série i úplní nováčci mají další příležitost doprovodit sympatického hrdinu při ochraně světa Hyrule před zlořádem Ganondorfem, cíl to ale nebude nikterak lehký. Link bude muset propátrat bezpočet kobek, chrámů a řádně prověřit své plíce foukáním do kouzelné ocariny, aby misi dokončil. A to nejlepší? Hyrule si nyní můžete prohlédnout ve třetím rozměru, samozřejmě bez nutnosti nasadit si jakékoliv brýle. Hra nyní navíc využívá gyroskopických vlastností konzole Nintendo 3DS – když hráč například pohne s konzolí zprava doleva, rozhlédne se ve stejné trajektorii i po okolní krajině ve hře. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D je lokalizována celkem do pěti evropských jazyků: angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny a italštiny.

Ve Steel Diver dostanete za úkol řídit vlastní ponorku, se kterou budete podle chuti proplouvat třemi různými herními módy, vyhýbat se překážkám nebo uhýbat nepřátelským útokům. I Steel Diver™ pak velmi vkusně využívá zabudovaný gyro senzor, zvlášť v módu Periskop útočí (Periscope Strike). Zkuste otočku ve svém křesle a na displeji uvidíte, jaká je momentálně situace 360° kolem vaší osy. Pohledem, který skutečně vypadá jako z podmořského periskopu, se ale nenechte dlouho unášet, protože na horizontu se možná plaví další válečná loď!

V Dead or Alive: Dimensions si budete moci vybrat z více než 25 hrdinů a pomocí funkcionality StreetPass bojovat proti počítačovým padouchům. Ti, kdo si přes StreetPass odehrají určitý počet hodin, dostanou jedinečnou příležitost stahovat bonusové postavy a další odměny. Příznivci série DEAD OR ALIVE jistě ocení zcela intuitivní způsob ovládání, který umožňuje dotykový displej konzole.

DRAGON QUEST VI: Realms of Reverie bude šestým dílem japonské série, jedná se o remake RPG pro herní zařízení SNES a tento rok je to vůbec poprvé, kdy se tento díl Dragon Quest dostává mimo Japonsko. Ve hře si zahrajete hrdinu bojujícího v mystických světech s vládcem temna Murdawem. Při cestování neznámými zeměmi budete poznávat nová města, prolézat kobky a samozřejmě narážet na stovky nepřátel, kteří se nemůžou dočkat, aby bez sebemenšího varování zaútočili.

Read this next