Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Planetside 2 oznámení v březnu?

Jedna z nejhustějších her, říká šéf Sony.

Už nějaký čas se spekuluje o tom, že Sony se chystá oživit svoji někdejší MMOFPS Planetside. Teď do ohně trochu přilil John Smedley, šéf Sony Online Entertainment, když v rozhovoru se serverem Escapist předznamenal oznámení nové střílečky v březnu 2011.

"Bude to hra z velké série FPS, na kterou jsme velmi pyšní," řekl Smedley a nevyloučil, že by mohlo jít zrovna o Planetside 2, ačkoliv oficiálně pochopitelně nemůže nic prozradit. "Už takhle jsem toho řekl moc a naši lidé z PR mě určitě zastřelí."

Hned vzápětí ale novináři mimo diktafon oznámil, že prý smí do článku napsat něco v tomhle duchu: "Nové Planetside jsme naznačili, jen ještě nebylo technicky vzato oznámené."

O tzv. Planetside Next se začalo původně spekulovat v říjnu 2009. Podle Smedleyho šlo tehdy jen o pracovní název, ale sérii si rozhodně oblíbil: "Planetside je jedna z nejhustějších her vůbec, fakt ji miluju. Pro tenhle náš nový projekt zatím nemáme název, tak mu prostě říkáme Planetside Next."

Byl to právě Smedley, kdo tisku před více než rokem prozradil náplň nové hry. Nabídnout prý má tak epické a masivní bitvy, že se jí nevyrovná nic jiného v žánru, rozhodně ne "ty střílečky jen se 64 hráči". Nové Planetside mělo dle tehdejších informací vynikat i lépe zorganizovaným herním světem, pyšnit se úžasnou grafikou a plynulejší hratelností.

Nabízí se tedy varianta, že buďto Sony jen mlží a skutečně oznámí remake Planetside, nebo půjde o podobně tématicky laděnou hru, tzn. MMO sci-fi střílečku navazující na odkaz původního Planetside, jen pod jiným jménem či zasazenou v jiném herním světě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Planetside

PC

PlanetSide Next

PS4, PC

See 1 more
Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments