If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Playman vážně chystá vlastní digitální distribuci

Mělo to vypadat jako Apríl, je to realita.

Mělo to na první pohled vypadat jako běžný aprílový vtípek. Ostatně tak to distributor Playman úmyslně načasoval, v čemuž mu při zveřejnění "jakoby nezávislé" zprávy ochotně vyhověli na Games.cz, ale je to realita.

Máme potvrzeno, že Playman vážně chystá zahájení prodeje titulů od UbiSoftu přímo zákazníkům prostřednictvím nové digitální distribuce. Nepočítáme-li béčkové tituly od 1C na Sprocketu nebo globální EA, půjde u velkých áčkových her vlastně o českou premiéru.

Hradecký vydavatel prý digitální prodej her připravuje už delší dobu. Zatím se neví, kdy přesně ho rozjede, ale prý se to blíží. Update - je na beta.playman.cz. Technické řešení má být vlastní z dílny Playmana, žádný koupený systém ani spolupráce se stávajícími obchody.

Podle zjištění Eurogameru mají být na této službě nabízeny pouze ty PC hry, u kterých Playman vyráběl české mastery disků, tzn. ty, kde lokalizace do naší mateřštiny není pouze jedním z mnoha jiných jazyků (asi pro zabránění používání systému zahraničními hráči?). UbiSoft s tím takto nemá problém, však nedávno spustili to samé v Rusku.

Pokud se dá věřit cenám stáhnutelných her z obrázku bety systému, který dnes EG získal od spolehlivého zdroje, v digitální distribuci Playmana by měly být prakticky totožné co krabicové verze v online-shopech. Dead Island tam je o 20 Kč levnější - 1079 Kč v digitální distribuci Playmana vs. 1099 Kč v dosavadní distribuci vs. 1199 Kč v dosavadním online-shopu Playmana. O trochu vyšší cena vypadá u Assassins Creed 2 (719 Kč vs. 699 Kč) a Might and Magic: Heroes IV je při downloadu dokonce o stovku dražší než krabicovka (1199 Kč vs. 1099 Kč). Ale může jít jen o dočasné nástřely cen na zatím nespuštěném obchodě, čemuž napovídá i přeškrtnutá cenovka vpravo dole:

P.S. Pokud jsme tímto článkem někomu zkazili jeho plány s virální kampaní, omlouváme se :-)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed II

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Dead Island

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments