If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pochází trailer na GTA V z PC verze?

Nebo… Že by konzole nové generace?

Ačkoliv mnozí tvrdí, že po grafické stránce není upoutávka na GTA V nic dech beroucího, stačí si povšimnou zajímavých detailů jako dynamických stínů a světel, které naznačují, že záběry možná nepocházejí z konzolových verzí hry. Nebo minimálně nikoliv ze současných konzolových verzí hry.

Když se totiž trénované oko zaměří na počet dynamických světel a stínů ve scéně, záběry z Grand Theft Auto V v traileru vypadají dost podobně jako GTA IV s modem iCEnhancer, který vyžaduje až čtyřikrát výkonnější stroje, než jsou současné konzole. Odborníci spekulují, že počet stínů, světel, vozidel a osob například v této scéně současné konzole prostě neutáhnou.

Nejenže nedokážou vypočítat dynamické stíny a světla u tolika objektů naráz, ale všimněte si například i stínů palem v pozadí.

Pokud byste chtěli mít na plné detaily GTA IV s iCEnhancer modem, potřebujete alespoň 2 GB videopaměti. Současné konzole mají zhruba 512 MB videopaměti a takové věci, které jsou vidět v traileru, prostě PS3 nebo X360 nezvládne. Do toho ani nepočítáme fyziku, interakci NPC postav nebo Euphoria engine, které jsou součástí RAGE, jenž sérii GTA pohání.

Rockstar navíc nemá ve zvyku vydávat trailery z připravených animací - všechno jim většinou běží přímo ve hře, takže vysvětlení je nasnadě. Trailer vznikl dost pravděpodobně z PC verze hry.

Zajímavá je také spekulace, že by mohlo GTA V vyjít na konzole nové generace. Ostatně, Grand Theft Auto 3 vyšlo na Playstation 2, Grand Theft Auto 4 vyšlo na Playstation 3...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments