If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Portal 2 oficiálně

Valve ho právě oznámili.

Tak je to tady! Co se ještě před pár dny mohlo zdát jako bujná fanouškovská fantazie se dnes definitivně stalo realitou, když Valve před pár minutami na Steamu oficiálně oznámili Portal 2. Ten by měl vyjít již koncem letošního roku.

Podařilo se nám zkontaktovat Douga Lombardiho z Valve, který pro Eurogamer prozradil, že Portal 2 vyjde pouze pro PC a Xbox 360. Majitelé PS3 proto ostrouhají.

Souběžně s tím také renomovaný americký časopis Game Informer odhalil obálku svého dubnového čísla, kterému vévodí právě Portal 2.

První dvojici artworků ze hry doprovází následující popisek: "Společnost Aperture Science se vrací pro ty, kdo jsou stále naživu."

Samotný časopis pak slibuje dvanáctistránkové preview, které do detailů rozebírá "nové hrací mechanismy, příběh i nečekané zvraty".

Obálka nového Game Informeru.

Game Informer už hře stihl založit také vlastní stránku, na níž uvádí, že Valve do druhého dílu investují podstatně více času, peněz a také že tentokrát mnohem více riskují. Portal 2 coby samostatně spustitelný titul se totiž bude prodávat za cenu plnohodnotné áčkové hry (už nebude součástí balíčku několika her jako u HL2 Episode Two).

Formální tisková zpráva už dále připomíná pouze to, že původní hra vyšla před třemi roky a získala přes sedmdesát různých ocenění.

Spekuluje se nicméně o tom, že první teaser trailer ze hry by autoři mohli vydat již příští týden u příležitosti každoroční konference GDC, na jejímž letošním ročníku Gabe Newell převezme cenu za průkopnictví v herním designu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Portal 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments