Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Požadavek gamepadu pro PC BioShock 2

Petice a žádost o vydání patche.

Ačkoliv bylo v předstihu oznámeno, že PC verze hry BioShock 2 nebude oficiálně podporovat gamepad, ti, kteří tohle info z nějakého důvodu přehlédli, nyní vystoupili s požadavkem, aby svůj záměr tvůrci přehodnotili.

Na světě je dokonce petice, resp. žádost o vydání patche, který by umožnil ke hře gamepad posléze připojit. Komunitní manažer 2K Games připomíná, že rozhodnutí nepodporovat gamepad nebylo lehké, a že z důvodu změny HUDu u PC verze nakonec přistoupili ke klasickému řešení, v němž je jedinou volbou klávesnice a myš. Pro což je ostatně HUD koncipován a upraven.

Nicméně hráči svou kritiku absence gamepadu opírají především o skutečnost, že v případě prvního dílu byl podporován a tudíž jej chtějí znovu. Osobně vidím gamepad jako skvělé řešení u celé řady her, ale mezi ně rozhodně nepatří "střílečky" hrané z pohledu první osoby. Na druhou stranu proti gustu… asi netřeba připomínat, že konzolová verze naproti tomu sází zase jenom na klasický gamepad!

Dalším a možná závažnějším problémem PC verze je skutečnost, že se hra správně nezobrazuje na 16:9 monitorech, resp. chybí jí podpora pro širokoúhlé rozlišení. Oprava však má být už na cestě.

Read this next