Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pracuje se na RPG podle Hry o trůny

Tvůrci se inspirují KOTOR sérií.

Fantasy série Píseň ledu a ohně od spisovatele George R. R. Martina je už léta považována za nástupce Pána prstenů, jenom je ještě dospělejší, komplexnější a brutálnější. Pořádnou slávu ale získala až díky seriálu HBO Hra o trůny, který vycházel z první knihy této série. A teď se mohou fanoušci těšit také na plnohodnotnou RPG hru po vzoru Knights of the Old Republic.

Tu vyvíjí studio Cyanide, které má licenci pod palcem a už vydali strategickou hru A Game of Thrones: Genesis. Jenom ta značka stačila na to, že se hra velice dobře prodává.

RPG adaptace bude vycházet převážně z televizního seriálu a budou se v ní objevovat postavy z něj, včetně podob hereckých představitelů. Tvůrci dokonce slibují, že některé důležité postavy propůjčí svým postavám své hlasy, takže se možná můžeme těšit i na Seana Beana.

Hra by se měla odehrávat paralelně s první sérií HBO série a hlavními hrdiny budou dvě nové postavy, jejichž osudy se budou propojovat se známými postavami z knih a televizního seriálu.

Zatím není známo příliš mnoho informací, ale vývojáři prozradili, že soubojový systém by měl být podobný jako v Knights of the Old Republic - tedy že se při souboji zpomalí čas a vy mezitím můžete udávat příkazy pro boj. Hra by měla také výrazně reagovat na vaše různá rozhodnutí. Šéf projektu Yves Bordeleau říká, že by měla být hra mnohem víc podobná KOTOR než třeba Mass Effect.

Vyjít by mělo toto RPG už počátkem roku 2012 a zatím první potvrzenou platformou je PC.

Read this next