Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pravý důvod odkladu Gran Turismo 5

Může za to hacknutí PS3?

Další odložení vydání Gran Turismo 5 vyvolalo bouři nevole. Sony říká, že jde o obchodní rozhodnutí. Kazunori Yamauchi, šéf vývojářů v Polyphony se velice omlouvá, protože potřebují upravit ještě nějaké „komplexní systémy“. Všichni se ale shodují na tom, že Gran Turismo 5 vyjde do Vánoc.

Co je ale skutečným důvodem odkladu? Podle zdrojů Eurogameru je důvodem nedávný hack konzole Playstation 3, kvůli kterému se musí pozměnit způsob uložení dat na Blu-ray disku. Podobnou informaci potvrdil na fóru webu Blu-ray.com respektovaný uživatel Maximus s vazbami na Sony. „Všechny hry po říjnu měly používat SDK 350, ale finální verze Gran Turismo 5 běžela na SDK 341, takže potřebují alespoň týden navíc, aby jej aktualizovali.“ Nové SDK, tedy vývojářské nástroje, vznikly právě kvůli PSJailbreaku.

Takové zdržení nadělá velké problémy i v lisovacích továrnách, protože v době před Vánoci už je každý den v kalendáři plný Blu-ray filmů lisovaných pro sváteční trh. „Sony muselo v třech týdnech najít čas, kdy budou mít možnost vylisovat více než sedm milionů kopií,“ říká Maximus.

Ostatně, s hacknutím PS3 bojuje také verze Medal of Honor pro tuto konzoli. Ke svému spuštění vyžaduje firmware 3.42, který již PSJailbreak blokuje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments