If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Představení fotbalu PES 2012

Důraz na týmovou souhru a instinktivní ťukec.

Celý národ teď sice žije a dýchá hokejem, ale Konami to je upřímně jedno - nezabránilo jim to v odpoledním oznámení přírůstku do fotbalové série PES. Ta po rapidním vylepšení posledních ročníků FIFY stagnovala a už s ní neměla sílu přímo soupeřit, což přiznali i její tvůrci. Navíc u nás se o PES vůbec nemluví, protože Konami v ČR nemají distributora, a jak nám dnes potvrdil Comgad, nic se na tom nezmění.

Takže o čem ten PES 2012 bude? O "týmové souhře a instinktivním způsobu hraní", čímž se naráží na zásadní překopání systému umělé inteligence. Spoluhráči vám prý budou nově nabíhat a nabízet se, nebo dokonce mají někam naslepo sprintovat jen pro navázání obránců na sebe. Fyzické kolize hráčů mají být přesnější.

Cílem vývojářů je nové uchopení celého týmu jako vzájemně související jednotky, která reaguje na každý pohyb hráče s míčem a forčekingem přinutí soupeře k chybám. Znatelného zdokonalení má doznat jak zónová, tak osobní obrana, v důsledku čehož má být mnohem těžší vstřelit gól.

"Díky novému systému pro přepínání hráčů můžete pravým analogovým stickem zvolit kteréhokoli hráče na trávníku, což se šikne pro mnohem rychlejší reakce při přímém kopu nebo autovém vhazování," vysvětlují Konami.

K drobnostem se zařadí upravené animace, detailnější nasvícení, širší paleta hráčských stylů, rozšířené taktické volby, lepší řešení situací s míčem na noze nebo možnost nastavení přihrávek. Chybět nebude oficiální licence na Ligu mistrů a Evropskou ligu od UEFY.

Vývojářský deník s ukázkami ze hry

PES 2012 vyjde letos na podzim pro PC, X360, Wii, PS3, PS2 a PSP.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

PES 2012

iOS, PS3, Xbox 360, PS2, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments