Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Předvídaný konec Half-Life 2 Episode 3

Neuhodnul ho náhodou už někdo z fanoušků?

V nedávném rozhovoru Eurogameru s šéfem Valve, Dougem Lombardim, přišla řeč i na často protěžovanou a přesto ještě stále neoznámenou Half-Life 2: Episode 3.

"Hodně nás baví si s fanoušky hrát," začal Lombardi. "A vždycky jsme se snažili nechávat v příběhu nějaké nevysvětlené mezery, protože si je každý vykládá jinak."

"Přitom jsem narazil na několik hráčů, kteří další [nastíněný] vývoj [příběhu Half-Life Episode 3] uhádli už předem," smál se Lombardi. "Tohle nás opravdu baví sledovat - a v důsledku toho se pak samozřejmě snažíme být ještě tajemnější a věci trochu měnit."

Příběhu celého Half-Life 2 přitom nevznikl v jednom bodě, odkud by jej tvůrci jen přenášeli do hry. "Věci jako Freemanův vztah k G-Manovi samozřejmě byly důležité od začátku," přiznal šéf Valve. "Ale spousta věcí byla neplánových, jako třeba rozhodnutí nechat na konci dvojky zemřít jednu ústřední postavu."

"Stejně tak jsme si nikdy nemysleli, že Alyx bude hrát v příběhu tak důležitou roli. Ale od samotného oznámení dvojky se k ní hráči hodně upnuli, tak jsme se rozhodli jim vyjít vstříc."

Na otázku, zda může prozradit k Half-Life 2 Episode 3 nebo Portalu 2 něco konkrétního, se Lombardi ale jen usmál.

"Samozřejmě že ne. Mějte jen na paměti, že se s každou další hrou snažíme o něco úplně nového. Víc zatím říci nemohu."

Read this next