If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Prey 2 s prvky Mirror's Edge

Nejen v skákání a šplhání je přiznaná inspirace.

Na internet se dostaly další informace o střílečce Prey 2. Podle preview v časopise GameReactor bude čistě singleplayerová a silně se inspiruje Mirror's Edge.

Ve hře se zhostíte role šerifa a vězeňského dozorce Killiana Samuelse a hned první úroveň bude identická s úvodním levelem z prvního Prey, akorát že jej tentokrát uvidíte z jiného úhlu pohledu. "Kdyby byl první díl Prey příběhem Lukea Skywalkera, Prey 2 je dobrodružstvím Boba Fetta," připodobnili to autoři článku k filmové sáze Hvězdných válek.

Druhý díl se bude odehrávat v totálně otevřeném herním světě, takže mise půjde plnit v libovolném pořadí a čase. Samotný herní svět se prý dá přirovnat k Assassin's Creed 2, protože na mimozemské planetě Exodus naleznete velká města, divočinu, jeskyně i pouště.

Počítá se i s nějakou základní variantou stealth útoků, neboť se půjde schovávat ve stínech a přepadávat nepřátele. Těšit se můžete také na portály nebo pokročilý systém krytí jako z Killzone. Vaši mimozemští nepřátelé se podle autorů článku hodně podobají těm z Mass Effectu, jsou velmi lidští, tedy až na některé končetiny a samozřejmě tváře.

Během hraní budete získávat peníze, za něž si upgradujete své brnění nebo pořídíte další zbraně, a chybět nebudou ani nadpřirozené schopnosti - např. dovednost vynést nepřátele do vzduchu a nechat je tam viset. Samotné zbraně se budou dát přizpůsobit a jejich výkonnost má záviset i na vybraném druhu munice.

Autoři v článku také prozradili, že Prey 2 nebude mít multiplayer, pouze doplňující stažitelné sólové přídavky po vydání. "Kdo by si vybral multiplayerový mód Prey 2 před tím z Halo: Reach? To radši uděláme pořádné singleplayerové dobrodružství," cituje časopis jednoho z vývojářů.

Ti se prý nejsilněji inspirovali značkami Mass Effect, Riddick, filmem Blade Runner a videohrou Mirror's Edge od DICE. Právě po ní také Prey 2 převezme parkourové momenty při honičkách s nepřáteli a podobně jako hrdinka Faith bude i Killian skákat z výšek a střech, chytat se trubek nebo balancovat na úzkých římsách.

Prey 2 je prý ve vývoji již přes tři roky, hlavní platformou je Xbox 360. S podporou Kinectu, PlayStation Move ani 3D autoři nepočítají. Prey 2 vyjde příští rok pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Prey 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments