Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mini-datadisk k Mass Effect i na PC

Vadí vůbec, že ještě není pro českou verzi?

Stejně jako se bez velkých oznámení a propagace objevil stahovatelný přídavek Pinnacle Station pro první Mass Effect na Xbox Live Marketplace, ode dneška je ke koupi také z EA Store pro PC verzi. Bohužel, nikoliv pro tu, kterou jste si mohli koupit u nás.

Česká verze hry Mass Effect, kterou u nás vydal CD Projekt, totiž obsahovala úplně jiný druh protipirátské ochrany (podstatně méně agresivní než v jiných regionech), což s sebou nese několik neduhů. Nefungují na ní oficiálně vydávané patche a nefungují na ní ani stahovatelné přídavky. První přídavek Bring Down the Sky, který poskytl Bioware ke hře zdarma, musel CD Projekt upravit, aby fungoval s českou verzí hry a vyšel až dlouhých pět měsíců poté, co byl k dispozici pro ostatní regiony.

Zda se někdy dočkáme Pinnacle Station pro tuzemskou verzi hry, na to zatím nemáme odpověď. Doposud se nám nepodařilo získat vyjádření CD Projektu. Otázkou ovšem je, zda o tento placený přídavek, za který například EA Store požaduje 5 euro (dle současného kurzu zhruba 130 Kč), vůbec stát. Dle prvních recenzí nejspíš nikoliv...

V recenzi na IGN.com se například píše: "Jakmile s Pinnacle Station skončíte, získáte pouze jednu novou zbraň a 150 bodů Achievementů (na Xboxu)... Jinak je to pouze střílení a střílení. Když se vám nepodaří v jednom bojovém scenáriu dostat na první místo, musí se hra znovu zdlouhavě nahrávat na stanici Pinnacle a pak se znovu nahrává bojové scenário. Takže pár minut bojujete a pak sedíte zase pár minut u nahrávacích obrazovek." Pinnacle Station nemá téměř žádný příběh, prostředí je prý pouze vyzobané z jiných míst hry a není tam žádný moment, který by vás nadchnul. Možná kdyby ty bojové situace měly nějaké online tabulky, kde by se snažili hráči online vylepšovat své časy mezi sebou, mohl by být přídavek o něco zábavnější. Pinnacle Station dle IGN prostě neobsahuje nic, co dělalo Mass Effect skvělou hrou. Kašlete na něj, leda že byste si chtěli zkrátit čekání před Mass Effect 2.

Read this next