Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Problémy v Infinity Ward

Střet vedení s firmou Activision.

Studio Infinity Ward, zodpovědné za současný megahit Call of Duty: Modern Warfare 2, se dostalo do jistých potíží. Dva zástupci studia - Vince Zampella a Jason West, se totiž po včerejším setkání s exekutivou jejich vlastníka a vydavatele Activision Blizzard nedostavili zpátky na pracoviště a později se u kanceláří IW z neznámého důvodu objevila ochranka.

Z dostupných zdrojů (např. Shacknews) je přitom zřejmé, že výše zmiňovaní zaměstnanci byli z IW trochu nečekaně odejiti a že vztah mezi IW a Activision se stává napjatým. Z vyjádření Activision ovšem vyplývá, že k propuštění obou zaměstnanců došlo z důvodu jejich nekázně, resp. porušení smlouvy, a že tenhle krok rozhodně nebude mít materiální dopad na studio IW. Tým, který pro letošní jaro chystá první DLC pro Modern Warfare 2, a který začátkem roku avizoval, že se od téhle série přesouvá ke zcela novému IP.

V kauze je přesto něco nejasností a bude jistě zajímavé sledovat, jakým směrem se věci nakonec vyvinou. Každopádně West svůj odchod, resp. ukončení prezidentování v IW, již potvrdil.

Read this next