Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč došlo ke zrušení Aliens RPG?

Dozvíme se to v únoru 2011.

Už v roce 2006 bylo oznámeno, že společnost Sega pracuje na RPG hře z vesmíru Vetřelců. Aliens RPG pak skončilo v rukách společnosti Obsidian, ale v únoru tohoto roku byl vývoj zrušen. Pak ještě trvalo další čtyři měsíce, než to Sega oficiálně oznámila. Nikdo neřekl, co se stalo a proč Aliens RPG šlo k ledu. A nedozvíme se to ani teď.

Ředitel Obsidianu Feargus Urquadt naznačil, že pořádný důvod nevědí ani oni. Řekl, že dostali od Segy spoustu papíru od právníků, kde byl důvod zrušení takzvaně právnický. "Máte právnický důvod, proč se něco děje... a pak také ten skutečný důvod," řekl v rozhovoru pro server Joystiq. "Ten skutečný důvod asi tušíme, ale ten nám neřeknou, protože nám musí dát ty právnické důvody." Zní to trošku komplikovaně, ale snad chápete.

Ovšem právnické vysvětlení a ani to skutečné Feargus Urquadt prozradit nemůže. Museli společnosti Sega podepsat ony právnické papíry a ty je zavazují držet mlčenlivost. "Mlčenlivost musíme držet ještě dva roky po ukončení projektu, takže si o tom budeme moci popovídat až v únoru 2011."

Co se vývoje týče, už byl Obsidian hodně daleko a pro Aliens RPG vyvinuli tvůrci svůj vlastní nový engine. Ten ale nepatří společnosti Sega a tak ho hodlají využít na jeden projekt, na kterém v současnosti pracují. A který stále ještě nehodlají oznámit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Aliens RPG (temporary name)

PS3, Xbox 360, PC

About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments