If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč je české Memento Mori 2 odloženo na jaro?

Zčásti za to může 8 hodin animací.

Německý vydavatel DTP se rozhodl, že českou detektivní adventuru Memento Mori 2 nevydá letos, jak dosud plánoval, ale až v prvním čtvrtletí 2012. Eurogamer se proto zeptal domácího studia Centauri na důvody a bližší detaily.

"Původně měla být hra animovaná ručně, ale i díky partnerství s Bohemia Interactive jsme zainvestovali do několika dnů snímání pohybů a od srpna stříháme cutscény, kterých je okolo osmi hodin," vysvětlil nám Karel Matějka, hlavní grafik a designér Memento Mori 2.

Hra jako taková už má být ze strany Centauri víceméně hotova, nyní se provádí betatest a dodělávají drobnosti. "Doba potřebná pro dohrání bez návodu se nyní přehoupla přes 20 hodin," prozradil Eurogameru vývojář, který je za odklad docela rád, protože se díky němu stihne rozjet marketing.

U vydavatele DTP ještě zbývá dodělat dabing, takže odsun není překvapením. Amazon uvádí datum 18. březen pro německou verzi Memento Mori 2. Sice teoreticky nic nebrání vypustit českou nebo anglickou verzi dříve, ale pravděpodobně se tak po dřívějších zkušenostech nestane a hra se u nás objeví až někdy v průběhu jara nebo začátkem léta. Update - další exkluzivní obrázky zde.

Exkluzivní obrázek z Memento Mori 2 pro Eurogamer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Memento Mori

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments