Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč nebude Battlefield 3 na Steamu

Stejný důvod jako proč zmizelo DA2.

Jak se zdá, Electronic Arts se pouští do otevřené války proti největšímu distributorovi digitálních her Steamu. A není to ani tak kvůli tomu, že EA mají už svou vlastní platformu na prodej digitálních her Origin, jako spíše kvůli restrikcím ze strany Valve.

Před časem jsme psali o tom, jak zmizel ze Steamu Dragon Age 2. Ačkoli se mělo původně za to, že chce EA nabízet své velké hry výhradně na Origin, ukázalo se, že je z nabídky odstranil sám Valve kvůli porušování podmínek Steamu. EA je porušovalo tím, že nabízelo stahovatelné přídavky přes jejich in-game systém. V překladu – Valve nemá žádné peníze z prodaných DLC.

EA říká, že Battlefield 3 nebude na Steamu z důvodu "nemožnosti přímé podpory našich hráčů". Ze Steamu stejně jako Dragon Age 2 už zmizel také Crysis 2. "EA nabízí hry jako Battlefield 3 všem velkým digitálním distributorům," upozorňují zástupci Electronic Arts na svém foru. "Naším cílem je nabízet našim hráčům neustálou podporu, patche a nový obsah. Hodláme hráčům Battlefield 3 nabídnout co nejlepší služby nehledě na to, kde si hru zakoupili nebo kde ji hrají a jsme ochotní stát se partnery s jakoukoliv digitální službou, která nám tuto možnost nebude zakazovat."

"Steam bohužel zavedl řadu restriktivních opatření, které limitují možnosti vývojářů komunikovat se zákazníky, dávat jim patche a další stahovatelný obsah. Žádná jiná platforma pro stahování her tato opatření nezavedla."

Battlefield 3 je podle nich v současnosti nabízen na zhruba stovce digitálních služeb, takže si zákazník může vybrat, dokud se jim nepodaří se Steamem dohodnout.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments