If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč druhá re-edice Mafie II?

Vysvětlení je jasné. Nízká cena už ne.

Take 2 oficiálně ohlásili existenci re-edice Mafie II, o níž se začalo hovořit minulý týden. Na PC ji nazvali Directors Cut Edition, na PS3 je pod hlavičkou Greatest Hits a na X360 v edici Platinum Hits. Podle náhledu obalů se tváří jako nějaká nová řada re-edic na konzolích.

Jak známo, bude obsahovat základní hru, všechny velké datadisky (The Betrayal of Jimmy, Jimmy's Vendetta, Joe's Adventures) i čtyři menší balíčky s oblečením nebo auty.

Vzhledem k tomu, že přesně to samé přinesla prosincová Mafia II: Extended Edition, ihned vyvstaly otázky, proč výrobce přichází s druhou re-edicí, pouze jinak nazvanou. Vysvětlení je prosté a domněnku Eurogameru - čerpající z toho, že o Extended Edition se ve světě vůbec nemluvilo - dnes potvrdil i zástupce 2K Czech:

"Extended Edition vloni vyšla pouze v České republice, Polsku a Rusku. Tato Directors Cut re-edice je určena pro západní trhy, kde dosud neexistovala možnost pořídit dohromady základní hru i datadisky v jednom balení." U nás se tedy neobjeví, ostatně ani není důvod.

Zvláštní však je, že v USA budou tyto re-edice podle tiskové zprávy stát pouhých 30 dolarů, což je na pouze tři čtvrtě roku starou hru s tolika přídavky (opravdu hodně herní doby/obsahu) podezřele nízká cena, která u takových re-edic nebývá běžná (pro srovnání - podobnou Borderlands GOTY edici vloni Take 2 ocenili na 60 dolarů u konzolí a 50 dolarů u PC verze). V přepočtu to dělá jen kolem pětistovky, zatímco u nás Extended Edition stojí mnohem více: 1399-1799 Kč. Tyto reedice PS3 a X360 v Americe vyjdou v průběhu dubna, na PC "v příštích měsících". O jejich vydání v západní Evropě se zatím nic neví, pravděpodobně je dostane též.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments