Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kolik kusů Zaklínače 2 se prodalo o vánočních slevách?

Známe přesná čísla, ale dařilo se i prvnímu dílu.

CD Projekt Red poskytl aktualizované informace, kolik se celkem prodalo kusů hry Zaklínač 2 v roce 2011. Celkem to bylo 1 110 055 kusů. Začátkem listopadu přitom v CD Projektu mluvili o tom, že se hry prodal již milion kusů, což znamená, že i během Vánoc přibylo "jen" něco okolo 100 tisíc kusů.

Zajímavé je, že z celkového čísla se prodalo 270 000 kusů digitálně, z toho 40 tisíc kusů na GOG.com a zbytek pravděpodobně na Steamu. Když se to srovná s předešlým údajem ze začátku listopadu, podle nějž se na GOG.com prodalo 35 tisíc kusů, znamená to, že přes svátky prodali na GOG jen 5 tisíc kopií. Přes Steam se pak prodalo v únoru 195 tisíc kusů. Což zase prozrazuje, že přes Vánoce a před nimi se na Steamu díky slevám prodalo asi 35 000 kusů Zaklínače 2.

Rozhodně se nedá říct, že by to byla malá čísla, ale potvrzuje to, jak opadá zájem o hry, čím delší je doba od jejich data vydání.

Na druhou stranu, toto tvrzení se snaží zcela popřít první Zaklínač. Toho se totiž podle CD Projektu v roce 2011 prodalo neuvěřitelných 400 000 kusů, i když jde o hru původně z roku 2007. Zjevně mu pomohl druhý díl, takže se mnoho lidí dostalo zpětně k jedničce.

"Přiznáváme, že takový úžasný výsledek Zaklínače jsme tolik let po vydání vůbec nečekali," řekl Adam Badowski, šéf CD Projektu. "Dokazuje to, že naše hry příliš nestárnou a Zaklínač by se měl prodávat po dalších pár let." Je třeba ale upozornit, že první Zaklínač se v roce 2011 prodával za velmi nízkou cenu.

Videorecenze Zaklínače 2 od Eurogameru

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
See 3 more

The Witcher: Rise of the White Wolf

PS3, Xbox 360

The Witcher: Versus

iOS

Zaklínaè

PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments