If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Propouštění se nevyhnuli ani id Software

Přišli po RAGE o auru nedoknutelného studia?

Když jsme v predikci pro 2012 tipovali problémy studií, kde se to nečekalo, mysleli jsme právě toto. Věhlasní id Software totiž museli dát výpověď neupřesněnému počtu vývojářů.

Sesterská společnost Bethesda to potvrdila a v oficiálním komentáři se to snaží uhrát na standardní praxi: "Tak jako všichni, i id pravidelně přehodnocují počet zaměstnanců, aby to odpovídalo potřebám studia. Ačkoli byli někteří v rámci tohoto procesu odejiti, stále probíhá nábor na budoucí projekty."

Přímá souvislost s problematickým a nepříliš prodávaným RAGE a údajným odkladem DOOM 4 na neurčito nikde nebyla doložena.

Leč je zjevné, že Carmackova partička asi přišla o část své dřívější ochranné aury prakticky nedotknutelného studia. Být RAGE hitem, jistě by se nějaká práce pro ty propuštěné zaměstnance našla. A jít skutečně o ten standardní proces, kdy někteří členové týmu už nejsou v průběhu vývoje potřeba, došlo by bývalo k rozloučení s nimi někdy na jaře nebo v létě, nikoliv až čtvrt roku po vydání hry. P.S. všimli jste si, že k RAGE ani nejsou žádné DLC?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rage

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments