Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Propouštění v Radical Entertainment?

Přišli autoři Prototype o půlku zaměstnanců?

Zahraniční novináři ze serveru Kotaku přinesli jako první zprávu o tom, že vývojáři z Radical Entertainment propustili zhruba devadesát zaměstnanců svého vancouverského studia.

U velkých firem sice zpráva malého významu, jenže pokud toto číslo aplikujeme na autory Prototype a The Inredible Hulk: Ultimate Destruction, vyjde nám, že Radical Entertainment se zbavili zhruba půlky všech svých lidí. Silně by se to podepsalo na dvou ze tří vývojářských týmů firmy.

Activision, pod jehož křídla Radical spadají, zatím v oficiálním vyjádření pouze přiznal, že letos hodlá pracovat s menším objemem zaměstnanců a obecně do vývoje investovat méně peněz (např. nevydá tolik hudebních her jako v loňském roce).

Jako alespoň částečný důkaz tvrzení Kotaku se nicméně zdá fakt, že mezi výročním plánem vydavatele nelze najít jedinou zmínku o nástupci Prototype, posledního a jinak vcelku slušně prodávaného titulu od Radical Entertainment. Jiné zdroje mluví o tom, že po nedávném odkoupení Marvelu gigantem Disneyem přišli Radical Entertainment o jeden ze svých rozdělaných projektů.

Read this next