Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Prosáklo video z prototypu Assassins Creed

V roce 2004 ještě mělo jít o Prince of Persia.

Po koncepčních artworcích ze včerejška se dnes na internet zásluhou Superannuation dostalo také video z raného prototypu prvního dílu Assassins Creed.

Pochází z portfolia bývalého zvukaře a vyplynulo z něj, že UbiSoft v roce 2004 plánoval hru pouze jako odbočku série Prince of Persia nazvanou všeříkajícím slůvkem Assassins.

Jako vždy je zajímavé sledovat, jak tři roky před vydáním ještě hra neměla tak dokonalé animace či grafiku a jak dlouhou cestu musela ujít do podoby, jak ji známe, než se ve 2007 stala něčím výjimečným.

Herní náplň prototypu je obdobná jako ve finálním produktu, tzn. prodírání se davem na tržišti s padajícím stánkem, souboj s Křižáky (tady ještě s helmou na hlavě, kterou nakonec ve hře řadoví protivníci nenosí) a trochu toporné naskočení na sedlo koně (jako spolujezdec, což je opět rozdíl), následované působivým odjezdem branou středověkého města.

Pasáž o Assassins Creed začíná v 1:30 a později jsou ve videu také dosud nepublikované záběry asi ze zrušeného pokračování Indiana Jonese: The Emperors Tomb od LucasArts.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Read this next